Support Chat
Povestea Origini

Povestea Origini
Totul a început cu o dorinţă: hrană neindustrializată

Origini este o sursă de produse naturale pentru cei din Bucureşti şi împrejurimi, într-un context în care afimaţia “eşti ceea ce mănânci” începe să îşi găsească sensul în cei mai mulţi dintre noi. Origini a pornit în 2006 de la întrebarea: “cum asigurăm necesarul de alimente sănătoase familiei noastre? “ În timp, căutările răspunsului au căpătat forma a zeci de vaci, oi, capre, păsări diverse, o unitate de procesare a laptelui, o carmangerie, o amenajare tradiţională de sacrificare a păsărilor, o unitate de pescuit şi procesare a peştelui sălbatic, toate autorizate sanitar-veterinar. Realizăm artizanal produsele Origini din materie primă crescută de noi cu cereale, fân şi lucernă de pe terenurile proprii şi suplimentată de la vecini. Folosim procese manuale şi reţete proprii, construite de noi după ceea ce se întâmpla în bucătăriile de odinioară. Prin modul în care facem lucrurile încercăm să aducem echilibru între ritmul alert în care trăim şi hrana sănătoasă: produse naturale, cât mai hrănitoare ajung în casa sau biroul tău din imediata vecinătate, pe cel mai drept şi scurt drum.

Credem în

Hrană locală

Cu cât hrana pe care o consumăm este realizată mai aproape de casă, cu atât ea va fi mai bună pentru fiinţa noastră. Micşorând timpul dintre preparare şi consum, hrana păstrează cea mai mare parte din nutrienţi şi nu mai sunt necesari conservanţi agresivi, care distrug energia şi curăţenia nutritivă a produsului. Pe de alta parte, susţinem comunitatea locală şi micii producători din jurul nostru.

Fabricare artizanală

Utilizăm tehnologia pentru a îndeplini norme de igienă şi securitate alimentară. Nu avem şi nici nu vom avea vreodată o linie tehnologică automatizată. Ştim că produsele cu adevărat naturale pot fi pregătite doar prin procese în care intervenţia tehnologică este minimă, realizarea lor necesită timp şi cere multă atenţie şi un lung şir de operaţiuni manuale. Şi multă pasiune!

Procesare naturală

Reţetele noastre nu grăbesc în nici un mod finalizarea produsului. Nu folosim chimia de sinteză, potenţiatorii de aromă şi gust sau conservanţi chimici. Utilizăm mixul propriu de mirodenii naturale, unic pentru fiecare produs. Păstrăm cât mai intacţi nutrienţii din materia primă, alegem metodele de conservare cele mai puţin distructive şi, unde este posibil chiar niciun fel de conservare, condiţionat de respectarea unui regim termic adecvat.

Conservare naturală

Lăsăm ca nutrienţii şi enzimele din ingrediente să îşi facă rolul natural de pregătire şi conservare al produsului. De aceea, avem mare grijă la mediul de păstrare: temperatură şi umiditate controlate. Pentru produsele maturate – din carne, peşte sau lapte singurii conservanţi pe care îi folosim sunt acidifierea, sarea de mare, fumul rece sau cald de lemne. Şi la final ambalarea în vid sau în recipienţi de sticlă închişi cât mai etanş.

Locaţiile noastre

  • Ferma lui Ţane
    Realizăm artizanal produse naturale şi creştem organic, în libertate păsări de curte la aprox. 120 de km. de Bucureşti, într-un fost CAP pe care l-am făcut uşor, uşor din nou funcţional.
    Vezi detalii
  • Cherhanaua lui Dumitrel
    În localitate dunăreană Sfântu Gheorghe am înviat tradiţia pescuitului la talian, în Marea Neagră. Tot aici colectăm de la pescarii din deltă peşte sălbatic pe care îl livrăm proaspăt sau procesat, în Bucureşti.
    Vezi detalii

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.