Support Chat

Ferma lui Tane

La poalele Carpaţilor creştem oi, vaci, capre, porumbei şi păsări de curte. Departe de zonele industriale, la ferma noastră creştem animalele cât mai aproape de modul în care natura a propus ca ele să trăiască. Asigurăm animalelor spaţii largi, cu păşuni naturale şi lacuri amenjate de noi, tocmai pentru a asigura un habitat natural. Tot aici, realizăm artizanal, cu multă migală şi pasiune produsele lactate, preparatele de carne şi produsele de cămară.

ferma Origini

Zootehnie

Lăptăria este spaţiul în care laptele proaspăt este adus şi prelucrat artizanal. Începem cu încălzirea lui lentă, până la temperatura potrivită specialităţii pe care o realizăm. Dorim ca produsele noastre să fie consumate cât mai proaspete şi să conţină cât mai mulţi nutrienţi naturali. De aceea, sunt câteva aspecte de care ţinem cont:

  • Asigurarea unui grad cât mai mare de libertate de mişcare şi adăpostirea în condiţii de confort, fără suprapopulare;
  • Hrănirea doar pe bază de fânuri şi cereale, fără "beneficiile" ultimelor cuceriri tehnologice din domeniul furajării animalelor, pentru a obţine materii prime cu gust şi conţinut natural, chiar dacă sporurile şi timpul de creştere nu sunt foarte rapide;
  • Controlul calităţii sursei de hrană pentru animale prin cultivarea cu lucernă şi cereale a terenurilor dimprejurul fermei;
  • Supravegherea strictă din punct de vedere sanitar-veterinar, pentru obţinerea de materii prime de la animale sănătoase.

Lăptărie

Lăptăria este spaţiul în care laptele proaspăt este adus şi pregătit prin procese 100% manual. Începem cu încălzirea lentă până la maxim 70 de grade şi îl răcim sa până la temperatura potrivită specialităţii pe care dorim să o realizăm. Dorim ca produsele noastre să fie consummate cât mai proaspete şi să conţină cât mai mulţi nutrienţi naturali. De aceea, sunt câteva aspecte de care ţinem cont:

  • Încercăm să facem produse direct din lapte crud. Pentru anumite produse care necesită o temperatură mai ridicată cel mult termizăm laptele – dorim să păstrăm din flora bacteriană naturală cât de mult posibil;
  • Acordăm o mare importanţă igienei şi siguranţei alimentare a produselor. Curăţăm cu atenţie inventarul cu ajutorul căruia prelucrăm laptele, de la muls la ambalare. Asigurăm condiţii de temperatură controlată pe tot parcursul produselor, până la livrarea către consumatorul final;
  • Nu adăugăm lapte praf, proteină vegetală sau alte ingrediente care să îmbunătăţească aspectul, textura, durata de viaţă sau rentabilitatea produsului. Considerăm ca cele mai benefice produse pentru alimentaţie sunt acelea care au suferit minimum de modificări tehnologice, minimum de ingrediente pe lângă materia primă de bază şi care sunt consumate în cel mai scurt timp de la producţie.

Carmangerie

Carmangeria este spaţiu astfel amenajat încât să putem aplica în condiţii de igienă şi siguranţă alimentară metodele tradiţionale de prelucrare şi conservare a cărnii. Materia primă provine de la animale şi păsări hrănite în mod natural cu furaje, fân cosit, uruială de cereale. Nu folosim tehnici industriale de prelucrare a cărnii şi nici ingrediente chimice pentru aspect, gust sau prelungirea termenului de valabilitate. Produsele noastre sunt numai din carne şi grăsime animală şi nu au altfel de proteină în afara celei animale. Folosim amestecuri specifice de mirodenii pentru fiecare produs şi întrebuinţăm doar atât cât este necesar pentru a sublinia savoarea naturală a cărnii. Din punct de vedere al gustului şi consitenţei, avem două metode de pregătire a produselor naturale din carne:

  • Maturare, cu mix de mirodenii apoi uscare în mediu controlat – pentru produse crud-uscate, acest proces poate dura câteva luni bune;
  • Păstrare în baiţ şi saramură după care se zvântă, se afumă sau nu apoi se fierb la abur şi se coc. Acestea sunt produsele prelucrate termic.

Referitor la durata de viaţă, folosim pentru conservare doar sare de mare naturală fără adaos de nitriţi şi iod şi afumarea cu rumeguş de fag. Toate produsele noastre din carne se porţionează, după care se videază în pungi de plastic specifice fiecărui gen de produs pentru limitarea posibilităţilor de infestare până la consumarea acestora. Pe tot parcursul, din fermă până la consumator asigurăm controlul temperaturii prin maşini de transport dotate cu frig. Este posibil ca aspectul, culoarea şi consistenţa produselor să nu fie cel cu care ne-a obişnuit chimia de sinteză în ultimii zeci de ani. Ne-am luat sarcina de a explica şi recomanda clienţilor noştri de câte ori avem ocazia că sunt mult mai importante calităţile nutritive ale produselor decât aspectul exterior cosmetizat care poate ascunde substanţe extrem de periculoase pe termen lung pentru sănătate.


Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.