Support Chat
Vitamine și minerale
16 Sep
Vitamine și minerale

Așa cum o spunem de fiecare dată, dorim ca produsele Origini să ofere hrană naturală plină de cei mai sănătoși nutrienți posibili, adică proteină și grăsime de la animale și păsări crescute liber și hrănite cu iarbă și grăunțe fără erbicide, procesate fără aditivi chimici și legume-fructe fără îngrășăminte sau tratamente chimice. Nu am zis nimic până acum de minerale și vitamine care sunt la rândul lor nutrienți indispensabili organismului nostru.

În sezonul cald, putem beneficia din plin de laptele de capră, oaie sau vacă, hrănite cu iarbă proaspătă de pe pajiștile noastre nechimizate. Din iarbă proaspătă scăldată de razele soarelui și hrănită de pământul curat, animalele au abilitatea să extragă cei mai buni nutrienți pe care-i transmit mai departe prin carnea și laptele lor. Toate studiile pe această temă arată fără dubii că cele mai valoroase alimente provin de la animale hrănite exclusiv cu iarbă proaspătă de pajiște. Cele mai valoroase brânzeturi franțuzești se fac doar din acest fel de lapte nepasteurizat.


Varză de toamnă plantată la Ferma Origini


De asemenea, legumele pe care noi le cultivăm cât mai natural posibil sunt pline de substanțe benefice organismului nostru. Dacă o parte din roșii și castraveți le cultivăm în solar, restul de roșii, ardei gras, kapia, gogoșari și vinete riscăm și le cultivăm în câmp deschis. Mare parte din această cultură se maneaza, este afectată de grindină și de soarele parcă prea puternic în ultimii ani. Marele câștig este însă că aceste legume, care sunt nevoite să lupte pentru integritatea lor cu soarele prea puternic, cu diverse insecte, ploi acide, grindină și câte și mai câte, dezvoltă un complex de substanțe denumite antioxidanți. Acești antioxidanți, recunoscuți în special pentru că dau legumelor și plantelor în general un colorit intens, se transmit integral prin consumul legumelor și fructelor în special în stare cât mai proaspătă, transferând în același timp și calitățile lor deosebite de a lega radicalii liberi responsabili pentru procese degenerative și îmbătrânire. Efectul maxim pentru corpul uman al acestor substanțe este obținut atunci când se consumă leguma sau fructul integral și în stare cât mai proaspătă. Asta pentru că, așa cum știm, substanțele active nu lucrează niciodată singure. Pentru finalizarea cu succes a unei reacții chimice, înafară de ingredientul principal, este nevoie de catalizatori care pot fi enzime, vitamine, minerale, diverse proteine, glucide și multe altele. Consumând leguma sau fructul integral, aducem în organismul nostru întregul complex de materii benefice sănătății noastre. Dacă le putem consuma și neprelucrate termic este cu atât mai bine pentru că astfel beneficiem și de acele vitamine sensibile la căldură. De cele mai multe ori, aceste legume eroine care reușesc să scape de primejdiile din câmp deschis, nu sunt prea aspectoase, au cicatrici și arsuri. Cu toate astea, gustul lor este minunat și dacă doriți, puteți înlătura zonele afectate cu toate că acolo este posibil să se afle cele mai valoroase substanțe.

Păreri (4)

 • Avatar
  Barbu Mihail Marcel
  apr 3, 2020

  ... am consumat cu placere produsele dv de o calitate foarte buna ... sper sa fiu un client fidel ... o zi buna!

 • Avatar
  aureliadumitru@gmail.com
  apr 6, 2020

  Buna ziua!Consumam intreaga familie produsele dvs gustoase si de calitate.Le vom consuma in continuare ,exact ca pe cafeaua de dimineata,zi de zi.Sanatate si spor in toate!

 • Avatar
  Hutanu Lucian
  aug 3, 2020

  A trecut si luna iulie si asteptam o reactualizare a stocurilor la - peste salbatic - preparate carne: parizer ghiudem etc - legume de sezon

 • Avatar
  Vasilescu valentin
  sep 7, 2023

  Frumoasa descriere a produselor de sezon,toamnă este,dar produse .... legume nu,doar rosii in stoc epuizat !

Spune-ne părerea ta

* Scrie codul din imagine:

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.