Support Chat
Siropul de brad - cum îl folosim în sezonul rece?
30 Oct
Siropul de brad - cum îl folosim în sezonul rece?

S-a încheiat şi sezonul recoltei şi a venit vremea să ne bucurăm de ce am pus mai bun în cămară, pentru iarnă. Privim rafturile şi ne bucurăm că natura a fost suficient de darnică şi am putut să pregătim şi anul acesta produse sănătoase ce ne pot ajuta să oferim organismului nutrienţi valoroşi. Dintre bunătăţile puse în cămară, siropul de brad este un produs ce ne ajută să trecem uşor peste răceli, dureri în gât sau chiar să fie un leac pentru alte probleme de sănătate.

 

An de an, în lunile mai şi iunie, brazii dimprejurul fermei de la 700 m. altitudine ne cheamă să culegem mugurii din care, după ce îi spălăm bine, facem un sirop cu gust bun, plăcut şi numeroase proprietăţi curative. În funcţie de zona din care recoltăm, culegem muguri de molid, brad şi pin. Recoltăm mugurii atunci când au între 3 pâna maximum 7 cm. şi culoarea verde aprins, primăvăratec. Atunci mugurii sunt plini de enzime, minerale valoroase, şi multe alte substante şi energii speciale fenomenului de devenire din mugur în mlădiţă şi ulterior în creangă solidă. Desigur, mugurii de brad sunt recunoscuţi şi pentru alte proprietăţi, să ne amintim numai cum pădurile de brad constituie un mediu excelent pentru amenajarea sanatoriilor pentru suferinzii de boli respiratorii. În acest mediu se vor fortifica plămânii, căile respiratorii, iar respiraţia va fi mai profundă şi uşoară.

Cum pregătim siropul de brad ?

În medicina populară, cel mai cunoscut preparat de brad este siropul din muguri, pe care bunica îl făcea la începutul verii pentru a ne oferi din licoarea tămăduitoare ori de câte ori nu aveam pofta de mâncare sau ne durea gâtul. Pregătim siropul cu multă atenţie; vrem să păstrăm cât mai mult din elementele active din această materie primă. Curăţăm în câteva ape, după care infuzăm mugurii proaspeţi în apă clocotită, unde îi lăsăm până dimineaţa următoare. Apoi îi stoarcem manual, prin presare - metodă prin care putem extrage cât mai mult din sărurile şi aroma lor. Odată obţinut sucul, îl punem din nou la fiert, pe flacără mică, de data aceasta cu zahăr, pentru a putea să-l conservăm. Când lichidul s-a legat bine, îl aşezăm inca fierbinte în sticluţele de sticlă care nu interacţionează cu produsul în timp şi care îi păstrează proprietăţile. Ţinem siropul la loc răcoros şi ferit de razele soarelui, pe rafturile din cămară, până ce tu comanzi din el.

Rolul terapeutic al siropului de brad

În cartea „Mănâncă buruieni „ / „Eat the Weeds”, Charles Ben Harris vorbeşte despre proprietăţile siropului de brad ca fiind bun tonic pulmonar şi antiseptic, fiind un remediu tradiţional recunoscut pentru următoarele proprietăţi:

  • calmant al tusei;
  • diuretic cu efect blând;
  • adjuvant în afecţiuni respiratorii şi pulmonare: viroze, faringite, laringită, bronşite, pneumonie;
  • ameliorator al funcţiei căilor renale;
  • întăritor al sistemului imunitar.

Recomandat pentru toate categoriile de vârstă, siropul din muguri de pin sau brad este ideal mai ales pentru persoanele expuse frecvent îmbolnăvirilor, din cauza unui sistem imunitar scăzut. Acţiunile fitoterapeutice ale mugurilor şi cetinei de brad stau la baza multor tratamente. Sunt bine cunoscute în popor efectele de vindecare a afecţiunilor laringelui, traheei şi bronhiilor, efectul de calmare a tusei şi de tămăduire a pneumoniei, bronşitei cronice, astmului bronşic şi tuberculozei. Datorită reţetei de pregătire, acest sirop este bogat şi in alte principii active.

  

Iată câteva modalităţi prin care poţi utiliza acest produs terapeutic:

  • Pentru anemii: se urmează o cură de 3 săptămâni, în care înainte de fiecare masă se iau 1-3 linguriţe din acest produs, diluate într-un pahar cu apă;
  • Pentru probleme respiratorii: se ia câte o linguriţă, de fiecare dată când simţim nevoia şi de preferat împreună cu miere. Să nu se depăşească 5 linguriţe pe zi;
  • Pentru migrene: în ceai, în loc de miere sau zahăr;
  • Pentru oboseală intelectuală şi stres: în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol se ia câte o linguriţă din acest produs. ( Reglează glicemia şi activitatea sistemului nervos, inducând o stare de calm.)
  • Pentru tratarea tusei: se amestecă o linguriţă cu miere şi se ia de mai multe ori în decursul unei zile.

Unde găseşti siropul de brad Origini

An de an, avem disponibil un număr limitat de sticluţe din acest sirop. Le aducem săptămânal în magazinul Origini din Bucureşti, din Bd. Carol I, nr.23 iar pe bază de comandă îl aducem în casa sau biroul dumneavoastră în fiecare vineri, când comanda este plasată nu mai târziu de miercuri ora 17:00. Când valoarea comenzii depăseşte 120 de lei, transportul este gratuit.

Păreri (3)

  • Avatar
    Popescu Cristina
    dec 3, 2018

    Buna ziua, Am facut si eu o comanda pentru vineri 7 decembrie. As dori si o sticluta de sirop de brad, daca aveti. Si daca se poate, va rog sa-mi puneti si organele la rata comandata. Multumesc! O zi frumoasa!

  • Avatar
    Anca Micu
    feb 7, 2019

    Buna seara. Care este pretul acestui sirop? As dori sa va fac o comanda de produse si sa includ si siropul. Multumesc! O seara frumoasa.

  • Avatar
    Dinu Lia
    sep 19, 2019

    Buna seara . am facut deja comanda acum ,as mai fi vrut de carmangerie dar stocul este deja epuizat,altadata,intai sa vad cum sunt cele comandate

Spune-ne părerea ta

* Scrie codul din imagine:

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.