Support Chat
Siropul de păpădie, gustul aromat cu rol terapeutic
11 Jun
Siropul de păpădie, gustul aromat cu rol terapeutic

Înţelepciunea populară spune că pentru fiecare suferinţă Dumnezeu ne-a dat câte o plantă. Unele însă, deşi ne sunt foarte familiare, crescând spontan aproape oriunde, nu le cunoaştem îndeaproape proprietăţile lor terapeutice. Ne referim aici la florile de păpădie, ce sunt prezente peste tot, cu pălările lor galbene care ne amintesc de soarele dogoritor al verii. Frunzele de păpădie şi tulpinele lor sunt recunoscute ca fiind tămăduitoare, dar despre beneficiile florilor se cunosc mai puţine.

Cunoscut sub denumirea de miere de păpădie, siropul de păpădie este considerat de celebra Maria Treben ”un adevărat prieten al ficatului”. Pe lângă gustul şi aroma sa minunate, acest produs terapeutic ajută la vindecarea multor afecţiuni şi boli.

Pregătirea siropului de păpădie

Culegem în fiecare an, în mai, chiar de pe pajistile dimprejurul Fermei lui Ţane, florile galbene şi pufoase de păpădie. Pentru a avea o materie primă de calitate, momentul culesului este important: recoltarea trebuie să aibă loc când florile sunt deschise complet. Aşa se face că în fiecare zi, primăvara culegem florile de păpădie între 11:00 şi 13:00. Imediat după cules, le spălăm bine şi le lăsăm la infuzat în apă clocotită, până ce se răceşte complet amestecul. Apoi strecurăm infuzia şi o aşezăm din nou pe foc, de data aceasta cu zahăr. Mestecăm continuu, până ce infuzia se transformă în siropul aromat şi vindecător, în care am pus tot ceea ce este mai bun din florile de păpădie.

Proprietăţile florilor de păpădie

Păpădia - taraxum officinale, are cel mai puternic efect detoxifiant, tratează bolile rinichilor şi ficatului, este utilă in caz de hipertensiune, diabet şi folosită în diete datorită vitaminelor K, A, C şi calciului, fierului şi potasiului. 

Maria Treben recomandă în cărţile sale siropul de păpădie ca tratament naturist pentru curăţarea sângelui, ficatului şi rinichilor. Dar efectele sale asupra detoxifierii merg mai departe, păpădia având efecte beneficie asupra reglării hormonale. Iată câteva din proprietăţile acestor flori:

  • Conţin vitamina A – şi de aceea este foarte utilă în afecţiunile aparatului respirator;
  • Bogate în vitamina B – ajutând la întărirea imunităţii şi la controlul stresului;
  • Antibacterian – ajutând la combatarea bacteriilor nocive;
  • Conţinut ridicat de magneziu, calciu şi potasiu – contribuind la buna funcţionare a inimii.

Utilizarea siropului de păpădie

Ca în cazul frunzelor de papadie, siropul preparat din florile acestei plante este folosit in scopul detoxifierii organismului, având un rol important în ceea ce priveşte buna funcţionare a ficatului şi a fierii. Astfel, este un supliment alimentar binevenit în cazul calculilor biliari şi a icterului.

Siropul de păpădie ajută la tratarea acneei. Consumat zilnic, pe termen lung detoxifică şi contribuire la reglarea hormonală de care este nevoie pentru tratamentul acestei afecţiuni.

Pentru durerile în gât, se recomandă sirop de păpădie o linguriţă la 6 ore.

Consumul de sirop de păpădie, constant şi pe termen lung contribuie la reglarea hormonală. Astfel, acest produs este un adjuvant bun pentru multe boli a căror cauză este legată de dereglările hormonale. 

Pentru stimularea digestiei se foloseşte sirop de păpădie, două linguri la un pahar cu apă, acest amestec fiind un tonic puternic pentru organism.

Siropul de păpădie poate fi folosit pentru a îndulci ceaiurile fiind un înlocuitor bun pentru miere. Este unul din cele mai simple moduri prin care te poţi bucura de proprietăţile acestui produs terapeutic.

Băutură răcoritoare sau medicament, siropul de păpădie este întotdeauna deliciul celor mici, alături de o prăjitură sau nişte biscuiţi.

Siropul de păpădie poate fi folosit în multe preparate ca îndulcitor: îngheţate, creme pentru prăjituri, clătite.

Cum cumperi siropul de păpădie Origini

În fiecare primăvară, la Ferma lui Ţane pregătim artizanal siropul de gălbenele, folosind flori culese de noi de pe pajiştile dimprejurul fermei de la poalele Carpaţilor. După pregătirea acestui produs terapeutic, îl ambalăm în ambalaj de sticlă, având grijă să-i menţinem proprietăţile nutritive şi după realizarea produsului, pe toată durata păstrării în cămară. Din acest produs terapeutic pregătim un număr limitat de sticluţe, pe care le găsiţi în magazinul nostru din Bucureşti, din Bd. Carol I, nr. 23 sau în magazinul nostru online, unde la fiecare comandă a cărei valoare depăseşte 120 de lei, aveţi transportul gratuit.

Păreri (1)

  • Avatar
    nicoleta oancea
    mar 7, 2018

    Buna seara, as dori sa stiu daca aveti scrumbie afumata si sirop de papadie pe stoc ? multumesc !

Spune-ne părerea ta

* Scrie codul din imagine:

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.