Support Chat

Termenii şi condiţiile site-ului www.origini.ro

I. Informaţii generale

1. Prin plasarea unei comenzi pe site-ul nostru www.origini.ro, tu – numit în continuare cumpărătorul, devii client al Societăţii ORIGINI PI SRL - numită în continuare Origini. Prin urmare te invităm să citești informaţiile următoare, înainte de a finaliza procesul de cumpărare al produselor de pe site-ul nostru.

2. Unicul comerciant al produselor puse la vânzare pe site-ul nostru www.origini.ro, numit în continuare magazine online este Societatea ORIGINI PI SRL.

3.Informaţiile despre comerciant sunt:

Denumirea societăţii: ORIGINI PI SRL

Sediul social: fosta fermă agrozootehnică, Sat Călineşti, comuna Floreşti, judeţul Prahova

Magazin propriu în Bucureşti: Bd. Carol I, nr.23, parter, sector 1

Cod unic de înregistrare: 18776820

Nr. înregistrare în Registrul Comerţului Prahova: J29/1337/2006

Telefon de contact: 021.313.34.06

Adresă de e-mail de contact: office@origini.ro

4.Magazinul nostru online onorează comenzile primite de la cumpărători în limita disponibilităţii şi în condiţiile în care au fost acceptate Termenii şi condiţiile generale ale site-ului, care sunt obligatorii şi necesare pentru plasarea unei comenzi.

5.Preţurile şi cantităţile disponibile în magazinul online sunt actualizate cu atenţie. ORIGINI îşi rezervă dreptul de a modifica orice preţ afişat eronat din cauza unor erori umane, de calcul, de editare, sau a unor erori tehnice ce pot apărea, precum și în cazul în care modificările sunt cerute de legile aflate în vigoare. ORIGINI nu își asumă răspunderea pentru afișarea unor prețuri sau informații eronate datorate unor greșeli tehnice ce pot apărea pe parcursul funcționării magazinului online. De asemenea ORIGINI își rezervă dreptul de a retrage anumite produse din cauza unor probleme de calitate sau de altă natură ce pot apărea.

6.Întregul conţinut al site-ului www.origini.ro este proprietatea Societăţii ORIGINI PI SRL şi este apărat de legea pentru protecţia drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996). Folosirea de către orice persoană, fără acordul ORIGINI, a elementelor de grafică , elementelor web, scripturi, programe, baze de date, imagini, text, se pedepseşte în conformitate cu legile în vigoare. Raportarea cazurilor încălcării drepturilor de autor se poate face la office@origini.ro

II.Înregistrarea în magazinul online

2.1. Plasarea unei comenzi în magazinul online nu necesită o înregistrare prealabilă, datele necesare efectuării livrării și plății vor fi furnizate la finalul procesului de comandă.

III.Procesul de cumpărare în magazinul online

3.1. Cumpărătorii pot plasa comenzi numai prin intermediul magazinului online. Nu se acceptă comenzi prin telefon, fax, e-mail sau poştă. Origini va transmite cumpărătorilor informații privind comenzile prin mijloace electronice. Execepție fac situațiile excepționale, în care vor fi necesare clarificări telefonice, înainte de confirmarea informațiilor privind comanda prin mijloace electronice.

3.2. Pentru a afla mai multe detalii despre produse, accesează secțiunea ”Descriere produs” aflată alături de imaginea fiecărui produs. În cazul în care ai întrebări suplimentare legate de produse, te rugăm să ne contactezi la adresa: comenzi@origini.ro

3.3. Prețurile produselor sunt afișate pentru fiecare produs selectat, conțin TVA și se referă întotdeauna la prețul per unitatea de măsură, de exemplu vid 100g., borcan 360g., sticlă 250 ml., etc.

3.4. Poți colecta produsele selectate apăsând butonul ”Coș de cumpărături”. Conținutul Coşului de cumpărături poate fi modificat sau șters înainte de plasarea comenzii. Orice taxă de transport va fi adăugată automat conținutului coșului de cumpărături, în funcție de valoarea comenzii. Respectiv, pentru valoarea comenzilor care nu depășesc 200 lei, se aplică automat o taxă de transport de 20 lei, în cazul în care soliciți livrarea produselor la adresa ta din București.

3.5. Comanda reprezintă un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între vânzător şi cumpărător prin care cumpărătorul transmite vânzătorului, prin intermediu site-ului intenţia sa de a achiziţiona bunuri şi servicii de pe site.Finalizarea comenzii se face prin apăsarea butonului Plasează comandă. Comanda va fi considerată un contract online creat, dar nesemnat, ce va fi arhivat și va putea fi accesat oricând la o dată ulterioră. Contractul online reprezintă contractul încheiat la distanţă, între Origini, în calitate de vânzător şi cumpărător, fără prezenţa fizicaă simultană a acestora.

3.6. Origini va trimite o confirmare prin e-mail referitoare la recepționarea comenzii. În lipsa stocului disponibil este posibil ca Origini să nu poată onora comanda. În aceste situații Origini va anunța cumpărătorul prin mijloace electronice sau telefon.

3.7. După recepționarea unei comenzi, Origini va contacta cumpărătorul, în cazul în care adresa sa de livrare nu se află în București sau împrejurimi. Toate comenzile din magazinul online sunt livrate exclusiv în București sau pot fi ridicate din magazinul nostru din București.

3.8. Fiecare produs din comanda cumpărătorului este pregătit și ambalat artizanal, într-o suită de operații manuale. De aceea este posibil să apară diferențe între gramajul afișat pe site și greutatea finală a produsului. Origini emite bonul fiscal, după cântărirea produselor și astfel cumpărătorul plătește întotdeauna valoarea unui produs conform gramajului livrat.

3.9. Fiecare comandă are un bon fiscal asociat, ce conține toate informațiile despre produsele comandate: denumirea produsului, cotă TVA, valoare TVA, prețul, cantitatea, costurile livrării - dacă se percepe taxa de livrare.

IV. Livrarea

4.1. Livrarea produselor comandate va fi făcută de către Origini la adresa menționată în momentul plasării comenzii. Livrările produselor se fac numai în București și împrejurimi.

4.2. Costurile livrării: livrarea normală este gratuită pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Pentru comenzile cu o valoare mai mică de 200 lei se va percepe o taxă de livrare de 20 Lei.

4.3. Livrarea în București se face în următoarea vineri de la momentul plasării și recepționării comenzii.

4.4. Comenzile plasate pe site-ul Origini pot fi ridicate din magazinul Origini în cazul în care cumpărătorul a optat pentru această variantă înainte de plasarea comenzii.

V. Plata

5.1. Plata pentru produsele comandate prin intermediul magazinului online se va face la livrarea produselor, în numerar.

5.2. Cumpărătorul va achita contravaloarea comenzii în numerar, integral, la primirea produselor reprezentantului Origini care livrează comanda.

VI. Primirea comenzilor și înlocuirea produselor

6.1. Produsele vor fi livrate personal la adresa menționată în comandă, între orele 09:00- 17:00 de miercuri până vineri după plasarea și recepționarea comenzii. Reprezentantul Origini va încerca să contacteze telefonic cumpărătorul în prealabil. În cazul în care comanda nu este preluată, veți primi o înștiințare, după care veți putea ridica comanda din magazinul Origini din Bucureşti, până sâmbătă următoare la ora 12:50, cel târziu.

6.2. La primirea comenzii, cumpărătorul va verifica fiecare articol conținut în colet şi se va asigura că produsele corespund celor indicate pe bon și comenzii plasate. În cazul în care se observă orice nereguli, cumpărătorul va contacta imediat Origini pentru soluționarea acestora.

6.3. În cazul în care livrarea este completă, cumpărătorul va semna pentru primirea acesteia. După aceasta nu vom mai putea accepta reclamații referitoare la comenzi incomplete.

6.4. În cazul în care produsele sunt avariate iar acest lucru a intervenit înaintea preluării comenzii sau pe parcursul livrării, cumpărătorul va notifica Origini la adresa comenzi@origini.ro în maxim 24 de ore de la recepționarea comenzii. În asemenea situații, Origini va înlocui produsele defecte sau va oferi un discount din prețul acestora, la cererea cumpărătorului.

VII. Returnarea produselor

7.1. Toate produsele comercializate în magazinul virtual sunt alimentare astfel încât sunt exceptate de la dreptul de retragere. De aceea, conform legislației în vigoare, O.G 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, returnarea produselor în condițiile celor 14 zile calendaristice nu este posibilă.

VIII. Încheierea contractului la distanță

8.1. După efectuarea plății, din acel moment contractul la distanță pentru comanda plasată în magazinul online încetează.

IX. Utilizarea în siguranță a magazinului online

9.1. Cumpărând din acest magazin online înseamnă că ești la curent și accepți oportunitățile și restricțiile asociate utilizării internetului, în special în ceea ce priveşte performanțele tehnice și orice posibile erori. Cumpărătorii îşi asumă orice răspundere în privința comenzilor plasate şi a tranzacțiilor care presupun folosirea datelelor personale. Având în vedere cele de mai sus te rugăm să te asiguri că datele tale sunt controlate corespunzător.

9.2. Origini nu este răspunzător pentru oricare din erorile enumerate mai jos:- posibile erori de funcționare a rețelelor de internet care pot afecta buna funcționare a magazinului online- orice eroare survenită în orice dispozitiv de transmisie al liniilor de comunicație- pierderea oricăror documente, fie că este vorba de documente în format tipărit sau electronic, şi în special pierderea oricăror date- funcționarea necorespunzătoare a oricăror programe de software- consecințele oricărei erori survenite din funcționarea necorespunzătoare a oricăror programe sau a unor evenimente neprevăzute sau erori tehnice.

9.3. Origini nu este răspunzător pentru cazurile de forță majoră sau evenimentele ce nu sunt sub controlul acesteia.

9.4. Origini nu este răspunzător pentru orice prejudiciu direct sau indirect cauzat de înregistrarea în magazinul online, indiferent de motiv.

9.5 Cumpărătorii sunt răspunzători de protejarea datelor lor personale necesare înregistrării în magazinul online față de terțe persoane precum și de cumpărăturile efectuate prin intermediul magazinul online.

9.6 Origini își rezervă dreptul de a modifica în orice moment Termenii și condițiile de cumpărare precum și oferta sau orice oferte speciale ale magazinul online, indiferent de motiv. Modificările sunt valabile începând cu data comunicării acestora pe site și prin urmare nu afectează comenzile efectuate înainte de această dată. Origini nu este nevoit să ofere niciun fel de explicații suplimentare referitor la implementarea oricăror modificări, în afara celor de mai sus. În cazul în care nu ești de acord cu aceste condiții cu privire la posibile modificari te rugăm să abandonezi comanda.

9.7 Origini va raporta Poliției și organelor legii competente în acest sens orice tentativă de fraudă sesizată.

9.8 Origini nu va fi răspunzător pentru orice fraudă comisă de către un terț în detrimentul oricărui utilizator. În cazul în care un utilizator încalcă regulamentul sub orice formă, Origini va anula înregistrarea și comenzile acestuia, iar cumpărătorul nu va avea dreptul de a contesta decizia.

9.9 Origini nu își asumă nicio răspundere pentru performanța eronată rezultată din furnizarea unor date eronate în cursul procesului de achiziție.


Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.