Porumbelul: un răsfăţ cu mult zinc, direct din fermă
09 Oct
Porumbelul: un răsfăţ cu mult zinc, direct din fermă

Carnea de porumbel ne trezeşte dorul după una dintre reţetele gătite de bunica, cu precădere când era frig afară: tocăniţa de legume. Sosul ce scălda roadele toamnei şi micile bucăţi de carne ne-au rămas pe papile. Acum nu am mai consuma carnea de porumbel în această asociere, dar pe grătar, alături de un sos adecvat pregătit sau în supa clară o adorăm.

Carnea de porumbel: un gust de înaltă fineţe şi o textură gourmet

Beneficiile pe care carnea de porumbel le aduce fiinţei noastre sunt multiple şi strâns legate de conţinutul său nutritiv. Desigur pentru a te bucura de ceea ce are mai bun această carne, fier şi zinc, trebuie să consumi carnea de la o sursă sigură: porumbeii să fie crescuţi şi hrăniţi cât mai aproape de modul în care natura a făcut ca ei să trăiască. La Ferma lui Ţane de 700m. altitudine, creştem porumbeii în cuşti deschise, astfel încât soarele şi lumina zilei să fie nelipsite. Hrana o preparăm noi, după reţete uzuale de îngrijire a porumbeilor, doar din cereale cultivate în cea mai mare parte de noi, pe terenurile fermei. Şi nu în ultimul rând, este important, când vrei să introduci în alimentaţia familiei tale acest tip de carne, să o cumperi dintr-o sursă autorizată sanitar, ce respectă condiţiile de igienă şi are grijă să păstreze proprietăţile fizico-chimice si organoleptice până ajunge carnea la tine.

Ne place să punem pe lista cu produse naturale această carne pentru gustul său asemănător vânatului şi pentru consistenţa sa, atât de uşor asimilabilă de către organism. Un alt motiv pentru care este atât de iubită carnea de porumbel este acela că are cea mai mare concentraţie de fier dintre toate cărnurile de pasăre. Există un motiv pentru care mămicile cumpără adesea porumbel pentru a-i hrăni pe cei mici, nu-i aşa? În acelaşi timp, are foarte puţine grăsimi, şi cele conţinute au punctul de topire scăzut, ceea ce înseamnă că este o carne foarte bună pentru cei atenţi la consumul de colesterol şi la depunerile de grăsime de pe artere.

Cum pregătim carnea de porumbel acasă?

Deşi este o carne de pasăre, totuşi carnea de proumbel trebuie pregătită împrumutând mult din specificul reţetelor vânătoreşti. Excepţie face, desigur, supa limpede de porumbel, pregătită prin fierberea cărnii în apă curată şi adăugarea de ţelină, păstârnac şi morcov, după ce carnea a fiert. Este delicioasă, foarte dulce şi plină de nutrienţi. Un alt mod în care ne place să pregătim porumbelul este înăbuşit la cuptor – în foaia de copt în care am pus nişte roşii decojite şi foarte bine coapte şi cimbru proaspăt. Având în vedere gustul şi textura sa, carnea de porumbel poate fi gătită cu succes în reţete tipice pentru gospodăria românească: ostropel, ciulama cu smântănă sau tocăniţă cu suc de roşii.

Îţi recomandăm consumul cărnii de porumbel măcar o dată pe săptămână, ca alternativă la proteina de pasăre. Vei oferi organismului tău varietate şi îl vei ajuta să asimileze nutrienţii de care ai nevoie. Recomandarea noastră rămâne aceeaşi: consumă hrană locală, pregătită în imediata ta vecinătate şi adusă la tine imediat de la momentul pregătirii, pentru a fi plină de tot ce e mai bun pentru fiinţa ta.

 

 

 

Păreri (3)

 • Avatar
  Sperdea Rodica
  May 1, 2018

  Este un deliciu carnea de porumbel Am mancat in copilarie si ma bucur afland ca, comrrcializati si voi.

 • Avatar
  Alexandrescu Liuba
  Jun 23, 2018

  Am mâncat in Egipt porumbel la țigae (ca puiul prăjit) și la cuptor (umplut). Excepțional. As dori sa cumpăr și eu 10 porumbei. Va rog sa ma contactați.

 • Avatar
  Alina Bituna
  Aug 30, 2018

  Buna ziua! Doresc sa cumpar 10 buc. Multumesc, Alina

Spune-ne părerea ta

* Scrie codul din imagine:

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.