Ceapa roşie de la Ferma lui Ţane: gust şi nutrienţi de înaltă calitate
25 Jun
Ceapa roşie de la Ferma lui Ţane: gust şi nutrienţi de înaltă calitate

Ceapa este utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare de mii de ani, în întreaga lume. Deşi ceapa roşie este mult mai bogată în substanţe necesare organismului decât cea albă, calităţile sale terapeutice fiind nenumărate, la noi nu se bucură de aceeaşi popularitate precum ruda sa.

De ce să consumăm cât mai des ceapă roşie?

Despre ceapa roşie, Paracelsus spunea ca e la fel de preţioasă precum o farmacie. Şi, având în vedere conţinutul său de vitamine şi nutrienţi, ştiinţa confirmă spusele sale. Ceapa roşie are în compoziţie toată grupa de vitamine B, vitamina C, minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic şi biotină. Conţine sulfide, iar compuşii de sulf au proprietatea de a fluidiza sângele, de a reduce nivelul de colesterol rău şi de trigliceride. Ceapa roşie este un puternic dezinfectant şi un bun diuretic, de aceea nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al nici unei persoane.

Indicaţii terapeutice ceapa roşie

Pentru răceală şi gripă: se curăţă trei cepe, se taie mărunt ori se zdrobesc cu pumnul de colţul mesei, se adaugă zahăr sau miere şi 150 ml. de apă. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasă la răcit. Se filtrează şi, din siropul format, se iau patru, cinci linguri pe zi.

Pentru afecţiuni respiratorii: taie o ceapă în patru şi pune-o lângă pat, în dreptul capului; te va ajuta să respiri mai bine şi să ai un somn liniştit.

Pentru dureri în gât: împotriva durerilor de gât, taie o ceapă în felii, rondele, presară zahăr şi pune-o la frigider pentru câteva ore. Din siropul lăsat ia câte patru, cinci linguriţe zilnic.

Pentru atacurile de panică: zdrobeşte o ceapă şi respiră ţinând-o aproape de nas. La fel se procedează şi în caz de insomnie dacă, din diferite motive, nu poţi mânca ceapă seara.

Pentru dureri reumatice şi de gută: ceapa tăiată rondele, aşezată pe un tifon şi încălzită la aburi, pe un capac întors, se fixează pe locul dureros şi inflamat.

Pentru sinuzită: două-trei cepe zdrobite, cu tot cu coajă, se pun la fiert într-un litru de apa. După ce apa începe să clocotească, se mai lasă încă cinci minute la fiert. Inhalaţiile se fac, de obicei seara, înainte de culcare, şi nu se mai iese afară din casă.

 

Dieta de 3 zile cu ceapă roşie

Mama Natură este cel mai bun aliat al tău atunci când vine vorba despre tratamentele pe care ţi le oferă, adică acele fructe şi legume colorate care au numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceşti aliaţi este ceapa roşie. Ceapa roşie este un puternic antibiotic natural. Încearcă să mănânci cât de multă ceapă roşie poţi într-o perioadă de 3 zile, iar noi îţi spunem de ce merită să faci asta.

Pentru cavitatea bucală : prin mestecarea unei cantităţi oarecare de ceapă roşie, timp de 3-8 minute zilnic, mucoasa din gură va deveni complet sterilă.

Pentru glandele endocrine: ceapa roşie accelerează funcţia glandei tiroide şi a pancreasului, iar în acelaşi timp intensifică şi reglează secreţia de hormoni.

Pentru organele respiratorii: această legumă puternică te ajută enorm, în sensul că îţi calmează tusea, accelerează expectoraţia (secreţie a căilor respiratorii, eliminată prin tuse) şi ajută în tratarea unor boli sau afecţiuni precum: răguşeală, gripă, dureri în gât, pneumonie, bronşită şi astm.

Pentru a urma această dietă, este important să ai acces la o ceapă crescută natural, organic. La Ferma lui Ţane am ales să plantăm în pământul de la fermă, arpagic de ceapă roşie, din recolta noastră de anul trecut. Solul este fertilizat doar cu gunoi de grajd şi am crescut ceapa sub cerul liber, în razele soarelui, aşa cum noi înţelegem să cultivăm legumele de grădină. Produsul îl culegem joi, astfel că aducem ceapa roşie la tine abia scoasă din pământ, plină doar de nutrienţi naturali. 

 

 

Spune-ne părerea ta

* Scrie codul din imagine:

Bine ai venit!

Lasă-ne adresa de e-mail şi noi îţi trimitem lista cu produsele naturale realizate artizanal la ferma noastră şi livrate în fiecare săptămână în Bucureşti.